Световната купа по акробатика ще е в София, а не в Бургас. Надпреварата трябваше да е между 3 и 5 април край морето, и да е първо в новата "Арена Бургас".

Причината за промяната е, че залата няма да бъде готова. За това съобщи генералният секретар на Българската федерация по акробатика Недко Костадинов.

"Получихме писмо от община Бургас в което бяхме запознати с факта, че залата няма да бъде завършена в определените срокове и няма да бъде готова да изпълни изискванията за състезание от нашия ранг - каза той. - Това ни принуди да свикаме извънреден управителен съвет и решихме да преместим състезанието в София. В този период само "Асикс Арена" е свободна така, че тя ще е домакин. Много е некомфортно, защото трябваше да информираме Международната федерация за тази промяна."

700 са подадените заявки за участие в световната купа и в международния турнир, който ще се проведе успоредно с нея. На 4 февруари изтича срокът за подаването на поименните заявки.

В турнира за световната купа България ще бъде представена само от смесената ни двойка - шампионката от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес Мариела Костадинова и Теодор Великов. 150 ще са спортистите ни записани в международния турнир.