Миглена Селишка и Ивайло Иванов бяха наградени за №1 в традиционната шеста церемония "Нощта на шампионите", организирана от Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор.

Селишка стана европейска шампионка по борба в категория до 50 кг, а Иванов се окичи със среброто на шампионата по джудо на Стария континент в категория до 81 кг. Двамата получиха парични премии по 25 000 лв.. Треньорите им Петър Касабов и Атанас Герчев бяха избрани за номер едно при наставниците. Те също получиха премии в размер на 25 000 лв.

Призьори бяха определени в още 4 категории. Носителката на три медала от Световното първенство по биатлон за младежи и девойки Милена Тодорова беше избрана за най-добра при 23-годишните.

Тя и треньорът й Иван Цочев заслужиха премии от по 10 000 лв. При спортистите до 18 години бяха отличени плувецът Йосиф Миладинов и състезателката по карате Саня Петкова. Двамата получиха по 10 000 лв. Техните треньори Кристиян Минковски и Лъчезар Цветков бяха наградени с по 5 000 лв. от организаторите. Най-добри при спортистите до 16 години са европейската шампионка по художествена гимнастика Стилияна Николова и еврошампиона по бокс Кристиян Цветанов. Техните премии бяха в размер на 5 000 лв. Толкова получиха и наставниците им Валентина Иванова и Борислав Георгиев.

При спортистите с увреждания за най-добър през 2020 г. беше определен лекоатлетът Християн Стоянов, който получи 10 000 лв. С 5 000 лв. беше награден неговият наставник Евгени Игнатов.

На церемонията бяха уважени и заслужили спортисти и треньори от миналото.

"Венец на победителя" получиха олимпийските шампиони Ваня Гешева (кану-каяк), Асен Златев (вдигане на тежести), Йордан Биков (вдигане на тежести), Светла Оцетова (гребане) и Здравка Йорданова (гребане), единственият българин, играл в НБА - Георги Глушков, световните шампиони по борба Живко Вангелов и Стоян Балов, дългогодишният капитан и треньор на националния отбор по бокс Михаил Таков, председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев и световният и европейски шампион и бивш председател на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов.

Сред удостоените посмъртно беше и легендата на българския автомобилен спорт Илия Чубриков, който ни напусна през миналата година. Отличието получиха неговата съпруга Виолета Стоянова и неговата внучка Карина Чубрикова.

Наградите бяха връчени от министъра на спорта Красен Кралев, изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор Любомир Петров, Белчо Горанов - генерален секретар на Българския олимпийски комитет, председателя на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атаносов, ректора на Национална спортна академия "Васил Левски" проф. Николай Изов и президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.