Министерството на младежта и спорта (ММС) ще извърши проверки за работата на държавните и търговски дружества Националната спортна база (НСБ) и Български спортен тотализатор (БСТ).

Това каза служебният министър Весела Лечева на пресконференция, на която представи приоритетите си. Тя бе категорична, че има разминаване в думите на Радостин Василев за доброто състояние на дружествата и реалността.

"Виждаме проблеми във функционирането на дружествата, съответно Български спортен тотализатор. Той е много важен за финансирането на федерациите, анонсира се рекорден бюджет, което не е точно така. Проблеми има и по отношение на базите, дружеството Национална спортна база, което стопанисва всички важни бази за подготовка", коментира Лечева.

Както е ясно, бившият министър Радостин Василев обяви, че тотото има рекордни приходи "повишени с милиони", а освен това анонсира няколко големи проекта с отделяне на милиони.

"Ще има нарочна пресконференция, за да покажа състоянието на всичко, което ви интересува - разходването на средства, дейностите на министерството в последните години и състоянието на базите", каза още Лечева.

Весела Лечева съобщи също така, че няма осигурени 50 милиона лева за спортния комплекс "Червено знаме" в София, за който говореше нейният предшественик Радостин Василев. Работата по обследването на обектите от екип на ВИАС продължава.

"Няма да взема сама решението за съдбата на комплекса, а след консултации с широк кръг специалисти", подчерта министърът.

Тя коментира и "Арена Бургас", която все още е незавършена и проектът постоянно се бави.

"За "Арена Бургас" мисля, че се постъпи непрофесионално - едно огромно съоръжение, което все още не е готово, а струва 65 милиона. Има доста нередности и порочни практики".

Лечева се завръща начело на българския спорт, след като през 2005 г. оглави бившата Държавната агенция за младежта и спорта.

БТА