Министърът на младежта и спорта Радостин Василев обяви посредством профила си в социалната мрежа “Фейсбук”, че ръководеното него ведомство ще възстанови комплекса “Червено знаме” в автентичния му вид. Съоръженията на 4-ти километър в столицата от години тънат в разруха, като единственото от тях, което се ползва и е в някакъв приемлив вид, е волейболната зала.

Хотелът, както и всички плувни басейни, се намират в просто потресаващо състояние.

“Не съм намерил един документ в Министерство на спорта, който да говори, че тук ще се прави нещо. Нито по времето на министър Кралев, който говори за инвестиции в размер на 120 милиона евро. Няма да коментирам други министри, които са казвали, че ще стане райско кътче. В момента наподобява Чернобил, но ще разберете какво ще правим с него”, каза Василев. 

“Тук е като картина от война. Не трябва да виждаме такива неща, много е жалко. Това е безстопанственост. Това е държавата ни в момента. Това е златен имот”, добави той и подчерта, че не е първият, който показва ситуацията, но ще бъде първият, който ще направи реални постъпления за промяна.

Василев обяви също, че ММС вече има виза за проектиране и възстановяване на комплекса, който нарече “дом на спорта” и който ще бъде върнат в нормално състояние с изцяло държавни пари. Визата е издадена на 6 април тази година.