Мирослав Киров стигна финал на европейското първенство по борба във Варшава.

В полуфиналите при 74-килограмовите на свободния стил българинът преодоля молдовеца Валентин Борзин със 7:0 и утре за титлата ще спори с Таймураз Салказанов, състезаващ се за Словакия.

Това е първи финал за сливналията Киров на голямо първенство. През 2014-а той печели бронз на европейското във Вантаа (Финландия).

До утрешните репешажи стигна Георги Вангелов (61), чийто съперник ще бъде турчинът Емрах Орманоглу. А при успех ще спори за бронза с Едуард Григорев (Полша).

А в днешните финали при 57-килограмовите, Микяй Наим загуби битката за бронза от украинеца Камил Керимов с 4:9 и остана пети.

В сряда започва и програмата при жените, като Миглена Селишка ще започне защитата на титлата си срещу Анна Лукашик, шампионка на страната-домакин Полша. Битката е в категория до 50 кг, срещите започват в 12,30 часа българско време.

Трикратната №1 в Европа Биляна Дудова пък излиза срещу шампионката на Румъния Катерина Жидачевска при 59-килограмовите.

В останалите две категории с българско участие Сезен Белберова (55) очаква победителката от сблъсъка между рускиня и украинка, а Мария Оряшкова (76) започва с французойката Синтия Васкан, бронзова медалистка от Евро 2018.