Нова Зеландия е на финал на Световната купа по ръгби, след като не даде никакъв шанс на Аржентина в полуфинала - 44:6.

Могъщият отбор в черни екипи, наричан Ол Блекс, ще преследва четвъртата си световна титла следващата събота на "Стад дьо Франс", а съперник ще е един измежду Англия и Южна Африка.

Тази вечер в 22 часа те се срещат във втория полуфинал, който пък повтаря битката за титлата от 2019-а. Този мач ще се предава по БНТ 3.

Новозеландците стъпиха на педала на газта от първата минута в петък вечер, направиха седем есета, като с хеттрик се отличи Уил Джордан.

Аржентина не успя да повтори геройствата от четвъртфинала с Уелс, но си тръгва с гордост, като бе част от топ 4 на турнира.

Нова Зеландия пък стартира със загуба от Франция в мача на откриването и се чуха гласове, че този път съставът не е достатъчно силен, за да видим традиционното ниво на хегемона. Но Ол Блекс показаха подобряване на играта във всеки следващ мач, за да влязат уверени и в петия си световен финал, независимо кой ще е съперник.

Ако това е Южна Африка, мачът ще повтори епохалната битка за титлата от 1995-а, спечелена от домакините в Йоханесбург.

Двата отбора са с по три трофея "Уеб Елис" от Световната купа, от общо 9 проведени турнира досега.

Ако пък Англия е на финал, това ще е пето участие в мача за титлата на този отбор, но той само веднъж спечели трофея през 2003 г.