Тъжна новина покруси Националната футболна лига и феновете в САЩ, след като звездата от съвсем близкото минало Демариъс Томас бе намерен мъртъв в дома му.

Той е само на 33 години, допреди 18 месеца играеше и прекрати кариерата си заради невъзможност за пълно възстановяване след травми, претърпяни в автомобилна катастрофа.

Ди Ти, както бе наричан във футбола, е шампион с Денвър за 2015-а, любим съучастник в атаките на онзи тим на Пейтън Менинг - легендарния куотърбек, който също вече не играе.

Наричаха го Усмихнатия, тъй като всеки кадър от мачове или след тях бе с широка усмивка на лицето на Томас - позитивен и харесван от всички в играта.

Футболната звезда е починал заради усложнения на някои от травмите от катастрофата, гласи бюлетинът на полицията, без да се уточнява. Говореше се, че приема силни медикаменти заради постоянно главоболие и че ударът в главата е нанесъл тежки последствия и има увреждане на мозъка.

Историята му предизвикваше симпатии, след като е израснал на практика почти изцяло без родители. Майка му е осъдена на 20 години затвор за разпространение на наркотици, когато той е съвсем малък.

Отгледан е от чичо си, израснал в среда на изключително набожни хора и един от малкото играчи в НФЛ, който успява да завърши училище с отлични оценки, завършва и мениджмънт в колеж в Джорджия. След края на кариерата си дари огромни суми на училището в родния му град, заради което там има ежегоден "Ден на Демариъс Томас".

Новината за смъртта му бе разпространена в САЩ точно по времето, в което се играеше мач от НФЛ - Минесота победи у дома Питсбърг с 36:28. Разбира се, вестта за внезапната смърт на един от харизматичните и вечно усмихнати играчи, засенчи напълно играта и резултата.