Един от най-модерните стадиони в България - "Лазур" в град Бургас, се разпродава на части, показа справка на "Котаспорт".

Части от спортното съоръжение са публикувани за продан в търгове на НАП, като на 13 октомври ще се разгледат всички направени предложения.

За продан са обявени треи основни част от стадиона в едноименния квартал. Това са югоизточнта Ротонда, която е оценена на 336 905 лева. Продава се и сградата на детско-юношексата школа, която се оценява на 361 123 лева, както и трибуната за гостуващи фенове, която е оценена на 228 909 лева.

Срокът за подаване на документи за търга е 8 октовмри, като депозитът за участие е 20% от сумата.

Проблемът с този стадион е, че той е собственост не на общината, а на "Спортс пропъти мениджмънт". Вероятно дружеството има натрупани дългове към държавата, заради което се е стигнало до този абсурден казус.

Това може да се окаже пореден удар върху изпадналия в тотална криза бургаски спорт, в частност футбол.

Към момента Нефтохимик се състезава във второто ниво на футбола ни без успех, а Черноморец е в аматьорския футбол. И двата тим вече дълги години търсят стабилност и финансиране, но никой не се заема с тази задача.

Стадион "Лазур" пък често бе използван за важни футболни срещи като финал за Купата или Суперкупата н България. В миналото и националният тим е играл своите срещи там.

Дълги години стадионът се смяташе за най-модерният у нас, но липсата на развитие в бургаския футбол и занемарената поддръжка на съоръжението по всяка вероятност са повлияли на неговото състояние.

Преди няколко години дори се тъврдеше, че голям инвеститор иска да закупи целия стадион, за да го превърне в огромен търговски център. Нещо, което никак не е изключено да се случи в близките години.