30-годишната хандбалистка Веселка Калакунова почина днес в Испания след 4-годишна битка с мозъчен тумор, съобщи местният сайт eldia.es

Карловката, която е родена на 9 април 1990 г., живее и играе на Канарските острови от 2007 година. Тя бе основна част от състава на хандбалния "Тенерифе", за който се състезава в продължение на 10 сезона. До фаталния 7 август 2016 г., когато Веселка получава епилептичен припадък и лицева парализа.

Българката е транспортирана в болница, където лекарите откриват тумор с размер на юмрук в мозъка й. В началото на октомври с.г. Веселка е подложена на 9-часова операция за отстраняване на образуванието, след което преминава през химиотерапия и лъчетерапия в продължение на пет седмици.

През декември 2016 г. след няколко магнитни резонанса испанските лекари обявяват, че хандбалистката е победила мозъчния тумор и може да се завърне към нормалния живот.

За съжаление през ноември 2019 г. се установява рецидив. Веселка отново е подложена на химиотерапия, но днес е изгубила битката за живот. 

"От клуба, на който тя стана капитан, искаме да се присъединим към болката на цялото й семейство и приятели за загубата й. Изпращаме им цялата си обич. Почивай в мир, Веселка Ненкова Калакунова", написаха съотборничките на карловката в "Салуд Тенерифе".