Собственикът на "Левски" Наско Сираков говори пред медиите по време на церемонията за 90 години борба в България. На нея той получи и награда за своя именит баща - Петко Сираков.

"За мен е чест и удоволствие да получа тази награда. Не само за мен, но и за цялото ми семейство, защото това е огромно признание за баща ми, лека му пръст. Това, което казах и от трибуната - поздравявам Българската федерация по борба за 90-годишнината, това е най-успешният ни спорт. Пожелавам им още по-големи успехи за бъдещето. Баща ми най-много ме научи да се боря".

След това Сираков бе запитан и относно собствеността на Левски и кога "сините" ще имат нов собственик, на което той отговори през усмивка:

"Левски си има собственик засега".

Иначе Кирил Милов бе избран от Българска федерация по борба (БФБ) за най-добър състезател през изминалата 2022 година, след като националът в класически стил спечели европейска титла и завърши на второ място на световното първенство. Това се случи по време на церемония, на която беше чествана и 90-ата годишнина на федерацията.

Милов (СК ЦСКА) спечели европейската титла в категория до 97 кг в Будапеща през пролетта и стана световен вицешампион през есента в Белград. Неговият съотборник и състезател до 60 кг Едмонд Назарян (СК ЦСКА) заслужи второто място след европейската си титла при младежите до 23 години и среброто при мъжете на световното първенство. Тайбе Юсеин (СК "Левски") спечели третото място, след като стана европейска шампионка в Будапеща в категория до 62 кг.

БТА

В топ 10 попаднаха още Евелина Николова, Миглена Селишка, Ахмед Батаев, Айк Мнацаканян, Георги Вангелов, Рамазан Рамазанов и европейският шампион за кадети Калоян Атанасов.

Братан Ценов пък взе приза за най-добър треньор след успешния сезон с националите класически стил. Втори и трети се наредиха треньорът на дамите Петър Касабов и Валентин Ангелов в свободен стил.

Сред отборите с първо място бе отличен СК ЦСКА (класически стил), АСК "Сливен" (свободен стил) и СК "Бургас" (жени).

На церемонията бяха наградени още редица олимпийски, световни и европейски шампиони. Те получиха алманах, посветен на 90-годишнината на федерацията по борба.