Играчът, който е считан за вероятно най-бърз от актуалните нападатели в Националната футболна лига в Щатите, ще опита да отиде на Олимпиадата в Токио.

Това едва ли ще се хареса на работодателя му - отборът Сиатъл Сийхоукс, но Меткалф бе включен официално в списъка за квалификационните бягания в неделя, в Уолнът, Калифорния. Той е под номер 14 и ако успее да свали време под 10.02 сек на 100 м, ще отиде на финалното пробягване, където участват най-добрите атлети на САЩ.

23-годишният Меткалф подлуди феновете на мача с Аризона в края на октомври 2020-а, когато настигна откъсналия се съперник Буда Бейкър и го спря, преди рънинг бека на домакините да направи тъчдаун.

Оказа се, че е избягал точно 104.2 метра, като е развил скорост от 37 км/ч!

Тъй като не е тичал в идеалната траектория, времето му се счита за невалидно в такова изследване, но компютърната техника изчисли, че ако успее да повтори това бягане в коридора на стоте метра, Меткалф ще финишира с време, близко до 9.88-9.90 сек. А това е напълно достатъчно да покрие норматива за място във финалното бягане в квалификациите на Олимпиадата.

Там вече, в пряк дуел с най-силните атлети на Америка, може да търси място в отбора.

Сиатъл засега не коментира, тъй като рекламата и за тима си я бива.

Но е ясно, че ако наистина стане немислимото и уайд рисийвърът бие професионални лекоатлети за място в тима на САЩ в Токио, той ще пропусне голяма част от подготвителния лагер за сезона.

Самото първенство в НФЛ започва в началото на септември, а да се лишиш от играч, който получава по 4.6 милиона долара на година и е основен (10 тъчдауна миналия сезон), едва ли звучи като идеален сценарий на хората от Сиатъл.

Снимка: Getty Images