Компанията Nike анулира договора на звездата от американския футбол Дешон Уотсън, след като проговориха първите негови предполагаеми жертви в обвиненията за сексуално насилие. Две от общо 22-те жени, които са подали жалби срещу куотърбека на Хюстън Тексанс, говориха пред медиите в САЩ.

Една от тях го обвинява не само в това, че я е принудил да правят секс, но и за последвалите проблеми с паник атаки и депресия, заради които е минавала през два периода на терапия при психоаналитици.

Nike обяви, че в такава ситуация не може да продължи да бъде в договорни отношения с 25-годишния състезател. Уотсън получаваше по около 10 милиона долара на година от компанията, като бе нейно лице за Хюстън и региона.

И проблемите му с работата и парите не свършват дотук. Заплатата му в отбора на Тексанс е със 73 милиона долара, гарантирани в следващите 4 сезона (ще станат 156 милиона ако играе редовно и постигне отборните цели). Но проблемът на куотърбека е, че Хюстън може да опита да развали договора.

Куриозно, седмица преди за първи път да се разбере за обвиненията, самият играч поиска трансфер от настоящия си отбор. Сега Тексасците имат пълното основание да го разменят, стига да се намери кой да го вземе. В настоящата ситуация това изглежда трудна работа.

По-вероятно е да се стигне до анулиране и на този контракт, въпреки че договорите в НФЛ обикновено са със силата на стомана и играчите имат пълна защита, поне в случаи на тежки контузии.

Този е различен и първите медийни информации са, че именно така смята да подходи Тексанс със звездата си.