Нелеп инцидент помрачи колоездачната обиколка на Колумбия, но в същото време веднага се превърна в хит в социалните мрежи.

Главно действащо лице е състезателят Луис Карлос Чиа, който така се увлече по финалния спринт, за да завърши първи, че контузи тежко собствената си съпруга.

Чиа успя да пресече с висока скорост пръв финалната линия, след което вдигна победоносно ръце. Той обаче забрави, че на 30-тина метра след финала са скупчени фотографите, като в последния момент се опита да натисне спирачките. Заради мокрия терен и високата скорост обаче колелото му даже изобщо не намали и се вряза в купа от хора.

Парадоксалното е, че най-тежко пострада собствената му съпруга Клаудия Ронкасио. Тя е негов личен фотограф и пътува навсякъде, за да увековечава победите му.

Чиа я връхлетя и буквално я отнесе. След тежкия удар дамата се просна на асфалта в нокаут.

В резултат на инцидента Ронкансио беше откарана в местната болница и в крайна сметка получи 11 шева на главата.

"Спрях, но спирачките явно точно в този момент отказаха и прегазих жена си. Не знам какво точно се случи в този момент, когато бях отвъд финалната линия. Опитах се да спра, но колелото не реагира", обясни шокираният колоездач.

По-късно той посвети победата на съпругата си - очевидно най-малкото нещо, което може да направи, след като я прегази по този брутален начин.