Размирните времена в САЩ доведоха до нещо, което доскоро минаваше за абсолютен и недопустим протест. Комисарят на Националната футболна лига Роджър Гудъл разкри, че играчите ще могат да коленичат по време на химна на страната преди всеки мач.

Нещо, което голяма част от тях така или иначе правеха в знак на несъгласие с полицейския произвол и отношението към тъмнокожите в Щатите, но получаваха огромно порицание за действията си.

"Не бяхме прави в това, че не се вслушвахме в играчите от НФЛ по-рано. Трябваше да ги окуражаваме да изразяват мнението си и да провеждат мирен протест", обяви Гудъл.

Жестът с колениченето навлезе в НФЛ през 2016 година, като всичко бе започнато от Колин Каперник, а след това подобни действия бяха забранени и осъждани строго, най-вече от собствениците и ръководствата на клубовете. 

Куотърбекът Каперник не е играл в Лигата от вече четири години, като продължава да е без отбор именно заради отявлената си гражданска позиция в борбата с расизма. В момента пък вижданията на Каперник са изключително актуални предвид трагедията, разиграла се с Джордж Флойд в Минеаполис.