Норвегия отново не остави шанс на конкуренцията в щафетата на 4х7,5 километра от Световната купа по биатлон в немския зимен център Руполдинг.

В състав Стурла Холм Легрейд, Тарей Бьо, Ветле Сяастад Кристиансен и Йоханес Тингес Бьо, щафетата на скандинавците завърши надпреварата за 1:10.51 часа.

Норвежците завъртяха само една наказателна обиколка на първия пост на Легрейд, а с общо 7 допълнителни патрона, завършиха с 20 секунди преднина пред домакините от Германия.

Немските биатлонисти бяха почти перфектни при стрелбата. Не завъртяха нито една наказателна обиколка и използваха само четири допълнителни патрона, но пък в бягането нямаше как да се мерят с норвежците.

На трето място със същите показатели в стрелбата като Норвегия, но с 55 секунди по-бавно време, се нареди щафетата на Франция.

Българите направиха силно състезание, като в състав Благой Тодев, Владимир Илиев, Антон Синапов и Константин Василев, завършихме на 14-о място от 21 отбора.

Родната щафета не навъртя наказателна обиколка и използва седем допълнителни патрона. Показатели при стрелбата като норвежците, но бягането ни бе с 3:52 минути по-бавно от победителите, които просто нямат конкуренция на този етап.

Българите бяха най-силни на първите два поста, като Владимир Илиев успя да предаде щафетата от деветото място. Макар след това да бяха изгубени пет места, представянето все пак е най-силното за България през сезона в Световната купа.

Топлото за сезона време в цяла Европа създаде необичайна гледка, като площите извън трасето на пистата бяха изцяло затревени, без да има никакъв сняк по тях.

Снимка: АР/БТА