Сидни Маклафлин (САЩ) бяга изумително и подобри собствения си световен рекорд на 400 метра с препятствия. Напълно логично, това бе достатъчно на спринтьорката да завоюва златото в дисциплината на световното първенство по лека атлетика в Юджийн, щата Орегон.

22-годишната американка накара конкурентите просто да дишат прахта и, давайки време от 50.68 секунди - с почти цяла секунда по-добро от предишното върхово постижение, което бе 51.41 секунди и бе поставено този юни.

"Времето е невероятно, а спортът ни става все по-бърз и по-бърз. Оттук насетне аз мога единствено да бягам по-бързо", каза шампионката.

Фемке Бол от Нидерландия взе среброто с 52.27 секунди, а бронзовото отличие бе за друга американка в лицето на Далила Мухамад. Именно тя бе последната световна рекордьорка преди на сцената да излезе Маклафлин.

Мухамад бе поставила време от 52.19 секунди като световен рекорд на пъревнството в Доха през 2019 година, а в последните 13 месеца Сидни е подобрила това представяне четири пъти.

Нейното време бе по-бързо от класиралите се на седмо и осмо място в гладкото бягане на 400 метра, чийто финал се проведе час по-рано на същата писта.

Там триумфира олимпийската шампионка Шаунае Милър-Уйбо (Бахамите) с време от 49.11 секинди - най-добро за сезона.

Снимка: Getty Images