Марк Кавендиш е изживял още един кошмарен момент в последните дни, след като преди три седмици падна тежко и пострада по време на състезание в Белгия.

Ден, след като е изписан от болницата с няколко травми като счупени ребра, натъртвания и мозъчно сътресение, колоездачният ас е атакуван в дома му от въоръжени крадци. Самият той съобщи новината, а полицията в Есекс, Великобритания, обяви, че още не е открила извършителите.

"Докато си почивах и се възстановявах от травмите си при семейството в дома ни в Есекс, четирима маскирани мъже влязоха в къщата. Заплашиха мен, съпругата ми и трите ни деца с оръжие и започнаха да изнасят вещите ни.

Откраднати са два часовника, които имат голямо сантиментално значение за семейството ни, както и други неща - скъпи чанти, бижута и т.н. Най-ужасното е, че изчезна усещането за сигурност, което имахме в дома си.

Ефектът върху всички нас е на пълен шок, затова моля всеки, който има информация за тези хора, да се свърже с полицията и да помогне за издирването им."

Според полицията не са откраднати големи суми пари - не е имало такива в къщата на Кавендиш. На охранителните камери се виждат маскираните гангстери, но засега по тези кадри не е разпознат никой.