Тежка контузия принуди рефера и двата отбора да спрат предсезонната контрола в американския футбол между Маями и Джаксънвил.

Само две седмици преди старта на сезона в НФЛ, притеснително, травмите на играчи в мачовете за подгрявка вече са над 40. Неслучайно доста от отборите предпочитат да пазят звездите си и те да не играят в предсезонните двубои.

В четвъртата четвърт на мача в Джаксънвил, при резултат 31:18 за домакините, рисийвърът на Долфинс Деуд Дейвис бе ударен мощно при поемане на топката от Декуон Джаксън от домакините.

Сблъсъкът бе много здрав, а пострада и главата на нападателя, като това предизвика наказание за "излишна грубост". Но докато тимовете се подготвяха да подновят играта, 24-годишният Дейвис лежеше и не мърдаше никаква част от тялото си. Докторите го наобиколиха внимателно, без да движат главата, защото не знаеха дали не е засегнат врат, прешлени, гръбнак...

След няколко тягостни минути, момчето бе изнесено и закарано в болница, откъдето новините са, че е контактен, има тежко сътресение и травма на главата, но няма опасност за живота му. Няма и увреждания, които да затрудняват движението на крайниците му.

Това обаче стана ясно часове по-късно, а на терена бе взето решение мачът да бъде спрян 8 минути и 32 секунди преди края, след инцидента.