Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи пред премиера Бойко Борисов младата българска звезда в алпийските ски Алберт Попов и неговия треньор Ивайло Борисов.

През тази година 21-годишният скиор записа престижните 9-о и 6-о място в слаломи от стартовете за Световната купа. Попов стана едва вторият българин с класиране в топ 10 след Петър Попангелов. Алберт е и бронзов медалист от Световното първенство за младежи през 2018 г.

Ски звездата подари на Борисов екипа, с който Алберт кара на старта в Банско за Световна купа миналия уикенд.

Премиерът пожела успех на Алберт Попов, а министър Кралев обяви, че по предварителни данни телевизионната аудитория, до която са достигнали стартовете от Световната купа, е поне 120 млн. души в целия свят.

"В 50 държави в целия свят имаше пряко излъчване, а в още 50 състезанието се предаваше на запис, заради часовата разлика. Множество репортажи и магазинни предавания. Това е огромна реклама, която страната ни получи благодарение на трите старта в Банско", каза Кралев.

Държавата подпомогна провеждането на Световната купа в Банско с 1 млн. лв. В състезанието участваха 117 състезатели от 22 нации.