Новият ансамбъл по художествена гимнастика ще покаже за първи път съчетанията си на 26 и 27 март в Испания.

Именно по време на турнира от сериите Гран При в Марбея публиката и светът на художествената гимнастика за първи път ще видят какво са изработили треньорката Весела Димитрова и новите надежди за призови класирания на България.

Новият ни ансамбъл е в състав Вая Драганова, която е капитан на тима, както и Петя Борисова, Камелия Петрова, Женина Трашлиева и Елена Георгиева.

Те ще трябва да заместят Златните момичета, които завоюваха олимпийско злато от Токио, а след това обявиха своето отказване от спорта.

Треньорката Весела Димитрова още от края на миналата година подготвя втория състав, като именно част от тези момичета в момента ще са новият ансамбъл.

Очакванията бяха капитан да е Камелия Стоилова, но тя дори не попадна в основния състав, а най-опитни в него са Петя Борисова и Бенина Трашлиева. Впечатления прави избора на едва 15-годишната Камелия Петрова.

В Марбея ще видим и новото съчетание на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара, където са заявени още Стилияна Николова и Ева Брезалиева.

За Калейн, която вече няколко години е най-добрата ни състезателка в индивидуалната надпревара, това ще бъдат първи съчетания по новия правилник, тъй като тя не е участвала в състезание през 2022 г.