Олимпийският шампион в спринта на 100 метра Ламонт Марсел Джейкъбс отправи критики към британския отбор заради обвинения към него за употреба на допинг. Това се случи преди няколко дни, а всъщност часове по-късно британецът Чиджинду Юджа "изгоря" за забранени стимуланти.

"Те наговориха неверни неща за мен, а сега първият им пост в щафета е с положителен тест за допинг", каза 24-годишният Джейкъбс в интервю за Рай1.

Италианецът добави, че преди да обвиняват когото и да е без доказателства, британците първо трябва да бъдат сигурни, че тяхната къщичка е подредена. Юджа бе част от щафетата на 4 по 100, която загуби с хилядни от секундата срещу Италия на Олимпийските игри в Токио и остана със сребърните медали.

Самият Джейкъбс е бивш състезател в скока на дължина и спринтьор от 2019 насам. Той направи спринт под 10 секунди за първи път през май тази година и това предизвика съмнения в чистотата на бягането му в Токио. Джейкъбс обаче никога не е давал положителна проба за допинг.

Британецът заяви, че няма да бяга повече през тази година, за да избегне контузии. Според Таймс, той се е разделил с предишния си диетолог, след като към него е започнало разследване за употреба на анаболни стероиди.