Лидерът в националния шампионат по хокей на лед НСА спечели за втори пореден път в рамките на редовния сезон срещу шампиона Ирбис - този път с 4:3 след продължения.

Двата тима предложиха на феновете може би най-добрия хокей от началото на сезона - първата третина завърши 1:1, Ирбис взеха втората с 2:1 гола, но в третата НСА стигна до 3:3 и продължения.

В добавеното време Мартин Николов донесе победата на НСА след пас на Емил Залеев. За Ирбис два гола вкара Томислав Георгиев, а един добави Янаки Гачев. Преди попадението на Николов, за НСА отбелязаха Марио Атанасов, Иво Георгиев и Емил Залеев.

"Страхотен мач, но и много труден за нас - заяви след мача треньорът на НСА Светлин Стоев. - Беше ясно, че Ирбис са разучили много по-добре играта ни, създадоха много положения и беше много интересно. Във втората третина ни вкараха два гола и успяха да противодействат успешно на играта ни, но дори тогава бях сигурен, че можем да спечелим. И малко по малко се получи. Страхотна игра на всички наши момчета, много дисциплинирани, много бързи и играха с много воля."

"Не ни стигнаха накрая, в третата част и в продълженията имахме много наказани, не разполагахме с равностойни смени, само с две петици и това ни попречи да спечелим - допълни треньорът на Ирбис Станислав Мухачев. - Загубихме мач, който можехме да спечелим, но както виждате, подмладяването при нас върви успешно. Готвим се за плейофите, тъй като вече показваме лицето, което искаме да има отбора ни за най-важните мачове след края на редовния сезон."

НСА остава начело без загуба, а Ирбис са с 3 загуби в хода на редовния сезон.