НСА спечели титлата в редовния сезон в националния шампионат по хокей на лед, след като вчера победи с 6:5 ЦСКА. Тази победа гарантира първото място на НСА преди началото на плейофите, които стартират през януари 2022 година. 

НСА взе първата третина на мача с 4:2, във втората ЦСКА върна един гол, а в третата двата отбора си размениха по две попадения.

За НСА голове отбелязаха Реймънд Младенов, Александър Гацев, Емил Залеев, Мартин Николов и Димитър Илиев, а шестото попадение стана факт след автогол на вратаря на ЦСКА Иван Стойнов. Стойнов отново направи силен мач с 45 отразени удара (88,24% успеваемост).

За ЦСКА с по два гола се отличиха Никълъс Ланг и Ангел Джоров, а капитанът Иван Ходулов се разписа веднъж.

„Получи се завързан мач и проявихме дисциплина и характер до самия край – заяви след мача капитанът на НСА Светлин Стоев. – Най-тежко беше в последните минути заради многото наказания. Преди началото на сезона си мечтаехме за тези резултати, но беше трудно да вярваме, че ще завършим редовния сезон като шампиони.” 

„Мачът беше много интересен, с бързи размени на голове – допълни треньорът на ЦСКА Кирил Ходулов. – Не успяхме да си реализираме положенията, това беше много важно. Натовариха се повече първите ни две нападателни двойки, тъй като в решителните минути беше много оспорвано. Поздравявам НСА за първото място в редовния сезон, напълно заслужено.”