Българската звезда в женския шахмат Нургюл Салимова, която достигна финал за Световната купа, подкрепи кампанията на Министерството на спорта за насърчаване на българите да спортуват.

"Шахматът е моята голяма любов. Изпълва живота ми, дава ми енергия и сили, за да продължа напред. Чувствам се изключително щастлива, когато застана пред шахматната дъска. И се чувствам горда - със себе си и с труда, който полагам. Изберете и вие вашия спорт, за да бъдете щастливи. Подкрепям кампанията на Министерството на младежта и спорта "Спортът е за всички", заяви Нургюл Салимова в специално видео.

Тя се превърна в третият български спортист, подкрепил каузата, след като спортният министър Димитър Илиев даде старт на кампанията. Преди Нургюл се включиха Григор Димитров и Александър Везенков.

Кампанията на Илиев "Спортът за всички" стартира на 13 септември.

"Спортът изгражда уникални качества у нас - учи ни на дисциплина, на труд, да играем честно. Придобиваме самочувствие и увереност. Затова се обръщам към всички българи - намерете време да спортувате, защото това е инвестиция във Вас самите", призовава министърът на младежта и спорта.