Спортовете, които все още не са спрели заради пандемията от COVID-19, вероятно се броят на пръстите на едната ръка. И може би на няколко на другата. Снукърът продължава по план и след приключването на Откритото първенство на Гибралтар, на дневен ред сега са двата оставащи турнира - Шампионата на Тура в Ландъдно и Световното първенство в Шефилд.

Рони О"Съливън пък е един от онези герои, които винаги създават новина, без значение какво точно са казали. 44-годишният петкратен световен шампион вярва, че случващото се по време на пандемията в Обединеното кралство не е в плюс на неговия спорт. И най-вече на играчите от Китай.

"Много от китайските играчи вече се прибраха у дома, а другите ще го направят скоро, защото не се чувстват сигурни тук. Това се случва, защото виждат как в Китай реагират на цялата ситуация с вируса и какво правят по въпроса, все пак те първи се справиха", казва О'Съливън.

"Част от тях ми казаха, че правителството не знае какво прави и че Борис Джонсън е луд. Аз лично не мога да коментирам, но това са нещата, които чувам", добавя Рони.

Властите на Острова взеха мерки преди няколко дни, когато Джонсън обяви, че хората трябва да работят от домовете си и да избягват масови събирания, но за сметка на това училищата все още функционират.

"Всички те се стреснаха, някои си тръгнаха, а други нямат търпение да го направят, защото както вече казах - те ще се чувстват сигурни в собствената си страна, защото там мерките са адекватни", смята той.

О'Съливън винаги е изпъквал на фона на колегите си, било то заради поведението си по време на мачове, или пък заради съвсем други случки. Миналата година решението му да не се ръкува със съдии и съперници заради здравословни причини бе прието с насмешка, но сега това е вече нещо нормално...

"Тогава ме смятаха за ненормален, но сега сигурно си мислят, че не съм чак толкова луд", казва още О'Съливън и добавя, че винаги е имал "проблем" с микробите и че никога не пипа дръжките на вратите с голи ръце.

Ракетата уточнява, че си е създал този навик благодарение на друг снукър играч - Джак Лисовски, който се е преборил с рак като тийнейджър и след това е бил изключително внимателен заради имунната си система.

"Често имах настинки и започнах да правя част от нещата, които той прави. И оттогава не съм настивал, така че явно има нещо"