От 12 до 15 август т.г. Община Трявна ще посрещне малките футболисти и гостите на първия футболен фестивал, който ще се състои върху двата супермодерни терена на спортен комплекс "Ангел Кънчев" в града-домакин и на стадиона с естествена тревна настилка в гр. Плачковци.

За участие в "Трявна Чемпиъншип" могат да подават заявка деца, родени през 2006г, 2008 г., 2009 г., 2010 г и 2011 г, обявиха днес организаторите в Пресклуб "България". Срокът е до 15 юни и очакванията за много силен интерес към проявата са основателни. Трявна е едно архитектурно, културно-историческо и природно бижу в сърцето на страната ни, бижу, което остава в сърцето на всеки, който го е видял.

Градът разполага с 2500 места леглова хотелска база, спортът е вплетен в живота на хората, сподели кметът Дончо Захариев. Наскоро приключи турнирът "West Football Arena" с 40 отбора. Вече три години, по време на празника на общината, който е на Петдесетница, се провежда футболен турнир за момчета и за девойки. Накрая победителите от двете състезания играят демонстративен мач помежду си.

Тази година Петдесетница се пада на 15 юни, уточни заместник-кметът Николина Николова. Трявна придоби известност с детско-юношеския футбол с провеждането на Milan Camp, когато малчуганите учеха техниката на играта с треньори от италианския гранд. Новото е, че през септември ще има кампове със специалисти от Ювентус и Аякс, в момента текат усилено преговорите, съобщи г-н Захариев.

Още тази година детският футболен фестивал "Tryavna Championship" ще бъде международен, подчертаха директорът на турнира Пламен Обрешков и съорганизаторът Николай Бабуров. Първо ще бъде популяризиран в страните от Балканския регион - Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Румъния, след това и в други страни. Домакините са в състояние да осигурят необходимите условия на 50 отбора, стана ясно на пресконференцията.