Джошуа Силс от Филаделфия бе обвинене в отвличане и изнасилване две седмици преди тазгодишното издание на Супербоул. Ийгълс ще спорят за титлата в НФЛ срещу Канзас Сити Чийфс на 12 февруари в Аризона.

25-годишният футболист официално се сдоби с обвинение от съд в щата Охайо, като става дума за случка, датираща още от 2019 година, когато Силс е бил част от колежанския тим на Западна Вирджиния.

Обвинението гласи, че той е "извършил сексуални действия без съгласие и е задържал жертвата против нейната воля". Играчът ще трябва да застане пред съда само няколко дни след най-голямото спортно събитие на годината - на 16 февруари.

От Фили обявиха, че са наясно с процедурите, започнати срещу техния играч. "Орлите" допълват, че са в постоянна комуникация с ръководството на НФЛ, но отказха да коментират допълнително ситуацията.

Силс, който е част от Ийгълс от 2022 година насам, има само един изигран мач за отбора от Града на братската любов. Предвид случващото се, той е отстранен от състава на своя тим за неопределено време.