Марко Одермат записа втора поредна победа в рамките на 24 часа след завръщането си на пистата, откъде отсъстваше в продължение на седмица заради съмнения за травма в коляното.

Носителят на Големия кристален глобус от последния сезон спечели и второто състезание в дицсицплината супергигантски слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Кортина д'Ампецо.

Швейцарецът направи перфектно каране по трасето в италианския цимен център и завръши с време от 1:25.13 минути.

Това му донесе убедителният аванс от 0.76 секунди пред представителя на домакините Доминик Парис, който след вчерашното трето място на Италия, донесено от Матия Касе, сега подари нов подиум на публиката.

Третата позиция в Кортина д'Ампецо бе за Данил Хеметшбергер от Австрия.

Победата за Одермат се оказа изключително ценна, защото неговият най-голям противник в надпреварата за Големия кристален глобус - Александър Аамод Килде, рискува всичко в търсене на успеха и пропусна врата, което означаваше край на състезанието му.

По този начин Одермат увеличи аванса си в генералното класиране и вече има 1386 точки, с 313 пред втория Аамод Килде. Трети в тази класация е другият норвежки ас - Хенрик Кристоферсен, който обаче е далеч назад със 776 пункта.

Снимка: АР/БТА