Министерството на спорта одобри списък на елитни български състезатели, включени в програмата за олимпийска подготовка, които от 13 май започват тренировки на националните спортни бази в страната.

Това стана възможно след като Министерството на здравеопазването одобри плана на спортното министерство за предприети мерки с оглед епидемичната обстановка в страната.

Високопланинската база "Белмекен" ще бъде на разположение на националните ни отбори по борба, бокс, плуване, джудо и карате, заедно с техните треньори и длъжностните лица към тимовете.

"Спортпалас" във Варна ще бъде използвана от индивидуалните състезателки по художествена гимнастика и отборите по вдигане на тежести, фехтовка, олимпийско таекуондо и бадминтон.

В комплекс "Раковски" в София ще бъдат настанени момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика и състезатели по спортна гимнастика, а гребните бази в Кърджали и Пчелина ще приемат националите по кану-каяк и гребане.

В спортните центрове ще бъдат предприети всички противоепидемични мерки, а достъпът за външни лица ще бъде забранен.

Представителите на отборите и персоналът на базите ще бъдат подложени на тестове за  COVID-19 преди да започнат подготвителните лагери.

Очаква се в понеделник, 11 май Министерството на здравеопазването да разгледа и евентуално да одобри плана за подновяването на футболното първенство, разработен от БФС.