Италианското правителство официално взе решение всяко спортно събитие в следващия месец да се проведе без публика.

Причината е епидемията от коронавирус в страната, където заразените са над 3000, а смъртните случаи по последни данни са 107.

Решението на правителството засяга абсолютно цялата страна, а не само северните части, както бе до този момент. До 3 април всяко спортно мероприятие ще бъде без фенове, но това поне ще гарантира нормалното протичане на първенствата по график, най-вече на футболната Серия "А".

Вече редица мачове бяха отменени, както от първенството, така и двата полуфинала за Купата на страната. Това достатъчно обърка програмата на водещите тимове, които вече влязоха в спорове когато да бъдат изиграни тези срещи.

Мерките ще засегнат и участието на италианските тимове в Европа, които няма да могат да разчитат на своите фенове за важните сблъсъци.

Ако обстановката с коронавируса се успокои и овладее в следващия месец, то феновете отново ще могат да се върнат на стадионите.

Проблемите могат до голяма степен да засегнат и предстоящото Европейско първенство, което трябва да започне на 20 юни именно в италианската столица Рим.