Легендарната фигура в спортната гимнастика и олимпийската история Мери Лу Ретън се бори за живота си в тежко състояние, съобщи нейната дъщеря Макена Кели.

Тя разкри, че 55-годишната шампионка от игрите в Лос Анджелис 1984 страда от изключително рядка форма на пневмония и вече не може да диша без помощта на машините в интензивното отделение.

"Обръщам се към всеки, който може да помогне - каза Макена на пресконференция. - И с молитвите си за майка ми, но и с финансови средства, които са необходими.

Тя дори не е имала здравна застраховка, а разходите са огромни. Нейното икономическо състояние е много лошо, а в този момент, в който положението наистина е критично и здравословно, това е от значение."

Мери Лу Ретън стана първата американка с олимпийска титла в многобоя, а на същите игри спечели още два сребърни и два бронзови медала.

Тя се снима в сериали след края на активната си кариера, участва и в шоу, сходно на "Денсинг Старс" през 2018-а, като и от там се предполага, че е спечелила съвсем немалка сума.

Затова и новината за тежкото финансовото състояние на майка и, съобщена от дъщерята, идва като изненада.

Вероятно помощ в Щатите бързо ще се намери в опит да бъде спасен животът на легендарната спортистка.