Олимпийската надежда на Великобритания в скоковете във вода - Алиша Благ, се отказа от мечтата си да участва на Игрите в Токио, след като се пенсионира едва на 23-годишна възраст.

Младата скачачка дълго се е борила с депресия след две сериозни операции на китката, а официалното становище за отказването й е контузия в рамото.

Благ участва на Олимпийските игри в Лондон през 2012-а и в Рио през 2016-а и спечели медали от Игрите на британската общност.

Тя получава контузията в рамото през миналата година, но оттогава не може да се възстанови. Първата й сериозна травма на китката идва през 2013-а, когато въпреки операцията трябва да приема инжекции, за да може да се състезава на Игрите на британската общност в Глазгоу през 2014-а.

С партньорката си Ребека Галантри изненадващо печелят злато на 3-метровите скокове.

"Все още изпитвам много болка и време да се вслушам в тялото си. Да участвам на Игрите в Лондон бе магически момент, но най-хубавото чувство бе златния медал от Игрите на британската общност, защото не го очаквахме", споделя англичанката.

Благ контузва фатално рамото си през май 2019-а, когато се връща във водата, за да се готви за трето участие на Олимпиада. Сега обаче не може да вдига ръката над главата си. Отсега нататък ще се концентрира върху образованието си - криминалистична психология и криминология.