Организацията на Олимпиадата в Токио продължава по план.

От японското правителство многократно изразиха увереността си, че всичко ще бъде наред и игрите ще се проведат през лятото, въпреки пандемията от COVID-19.

Хейли Уикенхайзър, която е член на Международния олимпийски комитет, също както и четирикратна олимпийска шампионка, смята подобни действия за за "неуместни и безотговорни".

Бившата състезателка по хокей на лед спечели четири последователни златни медала за Канада - от 2002 до 2014, а преди това има и едно сребро от Нагано 1998.

"Кризата е по-голяма дори от Олимпиадата. От гледната точка на спортист мога само да си представя чувствата, които всички спортисти изпитват в момента", написа Уикенхайзър в Twitter и добави, че нито спортистите могат да тренират нормално и да планират участието си в Токио, нито спонсорите им могат да предвидят какво ще се случи.

"Настояването на МОК нещата да продължат по план е неуместно и безотговорно. Особено предвид цялостното състояние на човечеството", добавя още тя.

"Нямаме идея какво ще се случи в следващите 24 часа, какво остава за следващите три месеца?", обобщава за финал Уикенхайзър