Олимпийската скиорка, единствена представила България при дамите в алпийските дисциплини - Ева Вукадинова, изненадващо обяви, че не иска вече да е част от националния ни тим.

Тя е само на 21 години и се представи достойно в Пекин 2022, като освен това бе спряна по време на първия манш в слалома от служител, който незнайно как успя да влезе на пистата по време на нейното спускане по трасето.

Но сега ситуацията няма нищо общо с олимпийските емоции. Вукадинова е подала заявление до федерацията по ски да не бъде включвана повече в отбора.

Тя обяви за решението си в социалните мрежи и прикачи писмото си до централата на ските у нас.

"Искам да ви съобщя, че се отказвам от възможността, която ми бе предоставена, да бъда част от националния отбор на България - пише в текста до федерацията. - Моето лично мнение е, че за мен няма бъдеще там. Каквото и да кажа няма да е достатъчно да опиша отбора на жените (ако въобще има такъв).

След пет години, прекарани във федерацията, най-накрая осъзнах, че винаги обещанията и програмата за подготовка, лагери, тренировки и т.н. не са спазени от страна на длъжностните лица. И никога няма да бъдат осъществени.

Аз лично повече не мога да пренебрегвам всички минуси и най-вече отвратителното държане на треньори и ръководители, които очевидно не са компетентни за постовете, на които са."

В своята публикация в Инстаграм, Вукадинова е още по-директна.

"Много съм щастлива да обявя, че от днес вече не съм част от националния отбор на България - пише там Ева. - Решението ми да напусна тази организация е свързано с цялата токсичност, която съдържа.

Тъжно е, но също така ще ми позволи да "дишам" и да се насладя на живота и карането на ски. Уморих се да слушам ежедневно груби и сексистки коментари, как трябва да бъде забранен женският спорт, как никога няма да бъдем достатъчно добри... Всичко, което мога да кажа, е, че изпитвам огромно уважение към всички жени и момичета, които са преминали през това."