Малко повече от месец след изненадващата смърт на олимпийската шампионка Тори Боуи, близките й решиха да разкрият истината.

Причината - медийни писания, че бегачката, която бе намерена мъртва в дома си в началото на май, се е самоубила. Оказа се обаче, че става дума за усложнения при спонтанно раждане.

"За съжаление, толкова много хора, включително медиите, спекулират, че Тори е сложила сама край на живота си. След истината се надявам да чуем много извинения", каза Кимбърли Холанд от нейния PR отдел.

И показаха официален доклад от патолог, според който 32-годишната Тори е била бременна в осмия месец и плодът е бил "добре развит". Тя започнала да ражда вкъщи и издъхнала от усложнения. Като не се съобщават детайли защо не е потърсила помощ.

Тялото й беше открито от полицията в началото на май, след като приятели съобщиха, че тя не отговаря на позвъняванията им от няколко дни.

Тори е олимпийска шампионка с щафетата на САЩ на 4 по 100 метра от игрите в Рио де Жандейро през 2016 година.

И по ирония на съдбата - само часове след смъртта й, нейният рекорд в спринта от Диамантената лига бе подобрен от Шакари Ричардсън.