Доминаторката в тройния скок Юлимар Рохас завоюва трета поредна световна титла и то само на 26 години.

Венецуелката спечели отличието на Световното първенство в Юджийн с най-добрия резултат за сезона - 15,47 метра и така вече има шест титли от тези надпревари, като три са от турнирите в зала.

Среброто е за ямайката Шаника Рикетс, която успя да скочи 14,89 метра. Бронзът отива за САЩ, след като Тори Франклин постигна 14,72 метра.

Трето поредно световно злато спечели и друг олимпийски шампион - катарецът Мутаз Еса Баршим в скока на височина, като никой друг мъж не е постигал подобно нещо в тази дисциплина.

Снимка: Getty Images

31-годишният атлет също продължава да доминира, като и той постигна най-добрия резултат за сезона - 2,37 метра. До тази височина успя да скочи всички препятствия от първия опит.

Среброто е Уу Сан-гйок от Южна Корея с 2,35 метра, а бронзът е за украинеца Андрий Проценко с 2,33 метра. Той успя да изпревари другия олимпийски шампион от Токио Джанмарко Тамбери (Италия).

Друг важен акцент от снощи е световната титла на Нафисату Тиам от Белгия в седмобоя, като тя бе победена преди две години, след като през 2017-а също беше на върха.

Снимка: Getty Images