Олимпийският шампион по плуване в дисциплина 400 м свободен стил - Мак Хортън от Австралия, си навлече гнева на фенове и колеги с проявите си.

По време на провеждащото се в момента световно първенство по плуване в Южна Корея, Хортън остана на второто място, което обяснимо го разочарова.

На всичкото отгоре златото отиде при големия му съперник Сун Ян от Китай. Двамата имат стара вражда, стигаха до бой преди Олимпиадата в Рио, а на няколко пъти Хортън е наричал китаеца "допингиран".

Обвиненията не са напразни, защото Ян е давал положителна допинг проба в миналото.

След вчерашното състезание Хортън отказа да се здрависа със своя протиник, дори не се качи и на подиума. През цялото време той седеше встрани и показа неуважение към своите колеги, а и спорта като цяло.

Хортън дори не стоеше мирно по време на китайския химн.

"Неуважението към мен ще го приема, нямам проблем с това. Но нямаш право да го правиш с цял Китай", сподели победителят Ян.

Действията на Хортън му навлекоха гнева на атлети от различни спортове, които го нападнаха, че не може да приема пораженията.

Дори и негови сънародници се разграничиха от действията му, като заявиха, че въпреки всичките лични дразги, той е трябвало да се качи на подиума.

Мнозина дадоха за пример Олимпиадата в Рио, когато Сун Ян остана втори, но въпреки това поздрави Хортън.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos