Редица олимпийски, световни и европейски шампиони и медалистище премерят сили в един от най-престижните турнири по олимпийско таекуондо.

Девето издание на "Рамус София Оупън" ще се проведе в периода от 4 до 7 март .

Над 1500 състезатели и треньори от 62 държави са регистрирани за участие в супернадпреварата.

"Традиционно нашият турнир е много силен. Наложи се през години с добро ниво на организация. Тази година поставяме рекорд по държави - участници. Турнирът се очертава да бъде един от най-силните изобщо през годината", заяви основният организатор, вицепрезидент на БФ Таекуондо и президент на ТК "Рамус" Димитър Михайлов и допълни:

"Очаквам добри резултати от нашите състезатели, особено при кадети и при юноши. Най-добрите ни състезатели са заявили участие - братята Джорджеви, братята Богданови, Божидар Аврамов, Калоян Бинев. Миналата година имахме само два медала при мъжете- на Владимир Далаклиев и на Божидар Аврамов. Сега се надявам да подобрим това постижение, но задача няма да е лесна"

На дожанга ще видим олимпийския шампион от Игрите в Токио Владислав Ларин (Русия) и носителя на сребърен медал от същата Олимпиада Деян Георгевски (Северна Македония). В София двамата отново ще имат възможността да се изправят един срещу друг в спора при най-тежките мъже, както го направиха във финала на олимпийската надпревара в Япония.

В заявките са още световните шампиони Симоне Алесио (Италия) и Джауд Ачаб (Белгия), носителите на сребърни медали от първенства на планетата Георги Попов (Русия) и Адриана Иглесиас (Испания), както и втория в световната ранглиста Рене Валенсуела (Мексико).

Надпреварата ще се проведе без публика, при спазването на стриктни противоепидемиологични мерки и правила, но ще може да се гледа на живо в ютуб, а полуфиналите и финалите при мъжете и жените могат да се проследят на живо по БНТ 3.

Турнирът, който се организира и от Българската федерация по таекуондо е първото голямо събитие за годината преди световните първенства за кадети и юноши, чийто домакин отново ще бъде родната централа.