Лаура Траатс, която бе част от ансамбъла по художествена гимнастика на България, спечелил олимпийската титла в Токио, претърпя операция в Швейцария днес. Именно поради травмата на Траатс - дискова херния на врата, родните гимнастички не успяха да вземат участие на световното първенство в Япония.

Операцията е продължила три часа и е била извършена от д-р Джон Дъф, а възстановяването на Лаура ще премине под контрола на д-р Мариела Сиракова, която дълги години бе лекар на националния ни отбор, а сега работи в швейцарска клиника.

Президентът на родната федерация Илиана Раева съобщи за хирургическата интервенция с емоционален пост в социалната мрежа “Фейсбук”.

“В момента при Лаура е нейният приятел Мартин.  След няколко дни Лаура ще се премести в клиниката при д-р Сиракова в съседен град, където ще се провежда нейната рехабилитация. Г-н Ватанабе лично ще отиде в клиниката, за да се види с Лаура. Желаем на нашата прекрасна олимпийска шампионка бързо възстановяване! Обичаме те, Лаура!”, написа тя, обявявайки, че президентът на международната федерация Моринари Ватанабе ще посети гимнастичката ни.