Благотворителен футболен мач в подкрепа на тежко болна майка организират в град Нови пазар, Шуменска област. В събота от 14 часа на градския стадион ще се срещнат местният Ботев и Герой (с. Зайчино ореше).

Ще има кутии за събиране на пари, необходими за спасяване живота на Стела Пламенова Йорданова.

Тя е на 34 години, има 10-годишна дъщеричка.

Жената е диагностицирана с рак на маточната шийка в напреднал стадий и на 11 февруари е оперирана. Следва и лъчетерапии, но положението й се влошава, а чака два месеца за първата химиотерапия, засегнати са нерви.

Препоръчана е втора операция, но с много малки шансове за оцеляване. Стела търси второ мнение в Турция и в момента е в Ulus Hospital (Истанбул). Лекарите там дават надежда да бъде спасена след серия процедури, за които на този етап са необходими 30 000 евро.

Хората в Нови пазар и околността вече събраха част от средствата, въпреки че районът далеч не е проспериращите у нас.

В страницата на инициативата във Фейсбук познати, приятели и други граждани предлагат неща за продажба, за да добавят нещо към сметката за достигането на пълната сума.

Деца дадоха свои играчки за благотворителния базар, малките от 5-и Б клас на училище "Хан Исперих" събраха 50 лева. Но трябват още пари.

Мачът в събота се очаква да привлече хора и средства, но и ще има нужда и от още, за да се събере необходимата сума. Всеки, който желае да се включи в помощ на добрата кауза, може да види подробности във фейсбук страницата с инициативата в помощ на Стела - тук. Там можете да намерите и сметката за евентуален превод.