Още двама треньори в Националната футболна лига заведоха дела за расизъм срещу всички отбори в НФЛ, както го направи Брайън Флорес.

В уникалните съдебни действия, които се очакват, се включиха Стийв Уилкс и Рей Хортън - също тъмнокожи, които посочват улики за дискриминационно отношение към тях в американския футбол.

Уилкс е насочил обвинението си срещу Аризона Кардиналс, но подобно на Флорес е включил и останалите отбори към него. През 2018-а той е назначен в този тим за главен треньор, но сега в обвинителния акт сочи, че това се е случило като "мост", временно.

Тоест - ролята му е била фиктивна и не е получил никакви права и възможности за изява.

Хортън пък е с основно обвинение към Тенеси Тайтънс и това как е бил интервюиран за работата на главен треньор там през 2016-а.

И двамата са доста закъснели с обвиненията, които са прибавени към това на Флорес, обвинен след последния сезон от Маями Долфинс.

"Мистър Уилкс е бил използван и уволнен след само един сезон - се казва в документи от акта, оповестени в четвъртък. - Той е заменен от бял треньор, като решението е на главния мениджър в Аризона, който също е бял."