Тайбе Юсеин и Мими Христова също се класираха за полуфиналите на европейското по борба в Букурещ (Румъния).

При 62-килограмовите Юсеин победи на старта французойката Амели Дуар с 10:2, а на четвъртфиналите надделя над украинката Илона Прокопевнюк с 8:6. Така за място на финала световната и европейска шампионка ще спори с азерката Татяна Омелченко, трета на Евро 2018.

Полуфиналните двубои започват от 17,15 часа.

Мими Христова пък тръгна с туш срещу чехкинята Ленка Мартинакова в категория до 57 кг, а на четвъртфиналите се справи и с туркинята Елиф Яник - 6:4. Следващата съперничка на европейската вицешампионка ще бъде унгарката Емесе Барка, трета на световното и европейското през миналата година.

На първенството през 2018-а Христова се контузи тежко, но въпреки т4 mimi hristova2ова се бори на финал и малко не й стигна, за да го спечели.

Третата ни представителка днес Виктория Бобева приключи участието си в категория до 65 кг, след като загуби с туш от Олена Кремзер (Украйна).

В следобедния сеанс са първите финали при жените, в които ще има три българки - Биляна Дудова (59 кг), Миглена Селишка (50) и Евелина Николова (55). Срещите започват в 18 часа.