Дрю Брийс, една легенда на американския футбол, се отказа официално от спорта на 42 години.

Не че е неочаквано, след като преди 2 месеца Брийс и неговият Ню Орлиънс бяха спрени по пътя им към Супербоул от Тампа и Том Брейди, но новината все пак си е голяма за целия спорт в Америка.

Легендарният куотърбек е рекордьор по най-много подадени ярдове в историята - 80 358, като има 7142 завършени паса. Направил е 571 тъчдаун подавания, което е постижение номер две в историята, а пред него е само ... Брейди (581). Брийс изведе Ню Орлиънс и до титлата в НФЛ през 2009-а, което остава единственият шампионски триумф на този отбор.

С неговото оттегляне, в Националната футболна лига остава само един динозавър от ерата на новия век - ветераните вече, които писаха новата история на тази игра. И това е Брейди, който вече е на 43 години.

Друг играч  на над 40 г. в лигата вероятно няма да има през следващия сезон, освен ако изненадващо не се завърне легендарният шутьор Адам Винатиери, който е на 48. Той е свободен агент и се бе отказал от играта, но сега се говори, че се е амбицирал отново да обуе обувките за прочутите си шутове.

Винатиери през първото десетилетие на века бе основна фигура в Ню Инглънд при Брейди с три спечелени Супербоула, а после взе титлата и с Индианаполис при друг великан-куотърбек - Пейтън Менинг.

Винатиери е рекордьорът по точки в историята на американския футбол с 2673. Разбира се, всички постигнати с краката му.

Ако обаче завръщането му пропадне и той не си намери отбор, Брейди остава последният динозавър в лигата.