Родният щангист Христо Христов все още е сериозно афектиран от случилото се на Олимпиадата, когато съдийско решение го лиши от бронзов медал.

19-годишният варненец вдигна нужните му килограми за сигурен бронз, но тогава съдиите решиха да се захванат за леко трепване в десния му лакът, заради което отсъдиха фаул.

Доста спорно решение, защото в хода на състезанието в тази категория имаше много подобни опити, които бяха подминати и зачетени като успешни.

В интервю пред "Спортал", Христов сподели, че в крайна сметка всичко е в парите и влиянието на отделните федерации.

Според него реферите съвсем умишлено са му отсъдили фаул, за да угодят на интересите на други състезатели и федерации.

"В крайна сметка, ние направихме това, което можехме. Отделен въпрос е, че имаше несправедливост, но ние не можехме да направим нещо повече - това беше върхът.

Случи се това, че си вдигнах щангата, а ми свириха фаул. Това е потвърдено от много щангисти и съдии, просто решиха да ме прецакат. Когато имаш пари, можеш да направиш каквото искаш, това е реалността.

Знаех, че ако вдигна тежестите, които говорехме с треньора, ще се получи всичко нормално и ще си взема медал. Но ето, че винаги трябва да имаш едно наум.

Зависи кой им е дал повече пари и зависи кой трябва да става медалист. Това е реалността. Цялото състезание беше толкова нагласено и толкова грозно, че нямам думи. Не може на едни хора да им дават опитите, а на други като мен при отсъствието на фаул, да им дават фаул. Всичко е въпрос на пари и на статут.

Треньорите ми казаха, че сме успели, но са ни прецакали. Беше достатъчно да знам, че те мислят така. Но е факт, че и до ден днешен не мога да се успокоя и се чувствам демотириван, не знам дали ще продължа.

Приятели, семейство, треньора ми, приятелката ми. Всички ми помагат, но съм абстрахиран от мисълта за големи състезания и големи тежести. Просто не е сега моментът за това", сподели Христов.