Легендарният фигурист Евгений Плюшченко уплаши милионите свои фенове не само в Русия с новината, че е приет по спешност в болница. Причината е остра криза на язва, като опасенията са били дори за нужда от операция.

Двукратният олимпийски шампион е припаднал по време на тренировка в Москва, където има собствена академия за млади таланти в спорта. Линейката е извикана веднага и е откарала за прегледи 39-годишната суперзвезда, а той ще бъде хоспитализиран поне за 72 часа и под наблюдение.

Плюшченко написа в социалните мрежи в сряда вечерта, че "вече всичко е нормално, но - това е животът, в един момент си напълно здрав, а после..." И добави с чувство за хумор, че ще трябва да промени начина си на хранене.

Проблемите обаче не са от вчера, предупреди съпругата му Яна Рудковская пред руските медии.

Той е имал частична перфорация на стомаха преди, както и проблеми с дванадесетопръстника, като в последните 24 месеца това е трети път, в който се налага да прибягва до медицинска помощ. Но и първа остра криза, получена напълно неочаквано.

Плюшченко е легендарна личност за спорта фигурно пързаляне, с два олимпийски златни медала, още две отличия от зимни игри, още три световни, две европейски и 4 титли от Гран при.

Той е вероятно най-популярният фигурист на новото време, а последователите му само в Инстаграм са над 1,1 милиона - нещо неособено типично за този спорт, който не може да се мери по популярност с футбол, баскетбол, тенис и т.н.