На 66-годишна възраст от този свят си отиде един от любимците на световния снукър - Уили Торн. Бившият състезател за последно работеше като коментатор за ВВС, а миналата седмица бе хоспитализиран в Испания с ниско кръвно налягане.

През месец март тази година стана ясно, че Торн, който се състезаваше до 2001 година, страда от левкемия. В професионалната си кариера той има два четвъртфинала на световно първенство, на два пъти е №7 в света и прекарва близо 20 години в топ 32 на световния снукър.

Известният като г-н Максимум играч е третият в историята, който е стигнал до 100 сенчъри брейка, а през 1987 прави 147 по време на първенството на Великобритания.

Роденият в Лестър Торн бе приятел на друга голяма фигура от спорта - Гари Линекер, който написа, че е изключително разстроен от трагичната новина.

"Един от най-големите образи в този живот. Невероятен играч и страхотен човек, който ни напуска прекалено рано", написа още Линекер.

Някои от най-големите фигури в снукъра изразиха съболезнованията си, а това сториха и от футболния клуб в родния му град - Лестър Сити.