Светът на спорта бе разтърсен в събота вечер, когато ESPN разпространи новината, че Том Брейди слага край на фантастичната си кариера. Американската медия посочи източници, близки до легендата, но сега всъщност мистерията се заплита още повече, защото официален коментар няма, а от няколко други места излиза информация, че Брейди всъщност не е взел финалното решение.

По-интересното в случая е това, че почти веднага след появата на новината, компанията на Брейди пусна пост в Twitter, гласящ, че той се отказва. Малко след това обаче въпросният туит беше изтрит. 

Агентът на 44-годишната звезда бе категоричен, че единствено и само Брейди може да каже какво се случва и дали ще остане или ще си тръгне. 

Великият куотърбек, който е седемкратен шампион от “Супербоул”, а в пет от тези триумфа е и “Най-полезен играч”, вече е провел разговор с генералния мениджър на Тампа Бей Джейсън Лихгт, за да го уведоми, че не е взел решение. 

Агентът му също заяви, че единствено и само Том може да каже какво ще прави.

Именно с отбора от Флорида Брейди взе последната си титла в NFL - през 2021 година. Преди това той стигна до общо шест трофея “Винс Ломбарди” с екипа на Ню Инглънд Пейтриътс, където прекара две десетилетия.

Освен титлите и наградите, Том е лидер в редица статистически класации, свързани с подаване и тъчдауни 

Той има договор с Тампа Бей за още един сезон, но пък е споменал за желанието си да прекарва повече време със съпругата си Жизел Бюндхен и трите им деца, макар все още да се намира във върховна спортна форма.

В кариерата си Брейди си заслужи прозвището “Тhe Comeback Kid” (б.р. - “Момчето, което се завръща”), така че не е изключено и сега, може би за един последен път, той да го онагледи и защити.

А дали това ще стане - ще покаже единствено времето. Дори и да вземе решение да каже "край", Брейди по всяка вероятност ще го направи след края на сезона и изиграването на Супербоул, просто защото не желае да засенчва случващото се в Лигата със своите индивидуални действия.