Луксозният "Рейндж Роувър" на Хари Кейн е бил откраднат в края на октомври посред бял ден в Източен Лондон, а капитанът на Англия е подал оплакване за това дни по-късно.

Звездата на Тотнъм вероятно е имал притеснения за сигурността си, след като според английски медии, той е бил следен от няколко коли в продължение на седмици, преди да се стигне до кражбата. Пред приятели той разказвал, че е подозирал за това и дори изобщо не бил сигурен дали да каже за кражбата, за да не донесе неприятности на себе си и близките си от извършителите.

Автомобилът, купен за около 100 000 лири с екстрите, е бил задигнат посред бял ден пред един от апартаментите на футболиста в квартала Чингфорд, където живеят родителите на съпругата му.

Хари е бил следен дълго, за да са наясно извършителите с графика му, като очевидно са се целили точно в тази негова кола. Кейн притежава още два скъпи автомобила, но те са в гаража на неговата къща, която е в друг район на Лондон.

Този често е бил ползван от роднини на жена му, с която очакват третото си дете. Два дни преди кражбата, самият Кейн е докарал колата на мястото, откъдето е задигната.

За отварянето не е използвана сила, а компютърни система, разбила защитата на автомобила.