Българката Светла Оцетова беше отличена за изключителен принос към световното гребане от международната федерация (ФИСА).

От ФИСА изтъкнаха заслугите на Оцетова, подчертавайки, че българката е ангажирана в този спорт от над 55 години и задава стандартите с проектирането на гребните канали, използвани за най-големите и престижни състезания, сред които Световни първенства, Световни купи, Олимпийски и Параолимпийски игри в последните четири десетилетия.

Светла Оцетова участва два пъти на Олимпиади, като в Монреал 1976 печели златото на двойка скул със Здравка Йорданова. Две години по-късно двете триумфират и със световната титла в дисциплината в Карапиро (Нора Зеландия).

Оцетова започва работа в Световната федерация по гребане през 1979 година като член на Техническата комисия към ФИСА, а от 1998 година е технически директор на централата. Една от основните отговорности на българката е да инспектира и оценява кандидатурите за домакинство на най-големите състезания в гребането.

В два мандата е председател на Българската федерация по гребане, за последно през 2012 година.

През 2011 година е наградена е с орден "Стара планина" I степен за изключително големи заслуги към България в областта на физическото възпитание и спорта.