Българският национален тим в състав Дейвид Хъдълстоун, Йордан Александров, Димитър Димитров, Радослав Рачев и Христос Маринов се нареди на шесто място в пресявките, и в събота ще се бори за отличията в отборния финал на Европейското първенство по спортна гимнастика в Мерсин (Турция).

Мъжкият ни тим влезе сред осемте най-добри състава със сбор от 232.394 точки

Най-висок резултат събраха гимнастиците на домакините - 251.594 точки, които изпревариха силните представители на Украйна - 250.462 точки, както и тези на Австрия - 239.226 точки.

Освен това българите изпълниха и другата си задача да намерят място във финалите на уредите. Наши представители попаднаха в четири от шестте възможни финала. Няма да имаме гимнастик само във финалите на кон с гривни и на земя.

Христос Маринов влезе сред осемте най-добри на халки със седми резултат - 13.733 точки. Димитър Димитровго направи на прескок с оценка от 14.283 точки в квалификацията (14.400 точки за първия прескок и 14.166 точки за втория), която е шеста по сила в пресявките.

Дейвид Хъдълстоун, който има квота за олимпийските игри в Токио догодина, ще се бори за място на подиума във финала на успоредка. Българинът влиза в борбата за отличията с трети резултат - 14.333 точки.

Сред финалистите на висилка в неделя за медал ще разчитаме на опита и таланта на Йордан Александров, който попадна сред най-добрите осем с шеста оценка - 13.600 точки.

Преди дни младежите ни донесоха историческо сребро от европейското в Мерсин в отборната надпревара.